TF2 bugs and errors

Discussion in 'Tutorials' started by DiNo29, January 13, 2008.

  1. DiNo29

    DiNo29 New Member

    Hey

    I just got all required GCFs to play TF2, updated with CFToolbox and patches, loaded Steam with undead patch, it shows "Ready - 100%" for TF2 alright, but when I launch the game, I get errors in the console. (can still play, but buggy).
    I also tried with ******** : same result.
    What I am missing ?


    Noticable bugs include:
    - can't change name using "name" command (name is locked on my steam's settings nickname)
    - "can't open tf2_playerstats.dmx", so no stats recorded.
    - Occasional crashes

    Errors :

    When I launch the game, the console shows :

    Both ConVars must be marked FCVAR_REPLICATED for linkage to work (r_VehicleViewDampen)
    maxplayers set to 24
    Steam config directory: j:\steam\steamapps\*****\team fortress 2\platform\config
    Convar tf_impactwatertimeenable has conflicting FCVAR_CHEAT flags (child: FCVAR_CHEAT, parent: no FCVAR_CHEAT, parent wins)
    Both ConVars must be marked FCVAR_REPLICATED for linkage to work (r_VehicleViewDampen)
    Convar r_drawropes has conflicting FCVAR_CHEAT flags (child: FCVAR_CHEAT, parent: no FCVAR_CHEAT, parent wins)
    UnserializeDMX: Unable to open file "tf2_playerstats.dmx"

    Then, for exemple, if I open the Settings menu, lot of new errors appear :

    ConVarRef hud_quickinfo doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef topcolor doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef bottomcolor doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_himodels doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_playermodel doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshairusealpha doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshair_red doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshair_green doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshair_blue doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshair_scale doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshair_file doesn't point to an existing ConVar
    --- Missing Vgui material vgui/crosshair_bg
    ConVarRef doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef cl_crosshairscale doesn't point to an existing ConVar
    ConVarRef hud_quickinfo doesn't point to an existing ConVar

    And I also get countless various errors during gameplay.
    Then, sometimes, when I do a headshot or a round end, the game immediatly crash and return to windows.
    WTF ?

    Thanks
     
  2. Fenny

    Fenny Full Member

    it looks like your GCF is incomplete and is falsely reporting that it is at 100% try verifying the content (right click>options>verify game content)
     
  3. FSOwner

    FSOwner FS Owner

    P.S. don't use ******** it sucks.
     
  4. DiNo29

    DiNo29 New Member

    Checking files...
    Btw, when I launch the game with ********, "find servers" only list servers that can be played with a patched steam. Does it list all the servers that do that ? Is there something similar that works with undead patch ?

    Edit : Amazing ! I just downloaded TF2 again with an unpatched steam and a legit account owning TF2 someone lended me, and I have the exact same problem !

    WTF ? Could having already launched a f***ed up version of steam have messed with my "general steam settings" or something, shared by all steam installations on my computer ? How can I reset this ? Even buying the game wouldn't solve the problem now -_-

    (BTW, the fiirst time I got those problem was after downloading a EXTRACTED torrent version of the game. I though that it was messed up so downloaded the GCF files, but the problem apparently stayed from there. I Tried this on different computers, same problem, but I also had tried the extracted version on those computers)
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice